Toon Aerts soleert naar zege in Lille en stelt eindzege X20 Badkamers Trofee veilig

 

 ©  BELGA

Toon Aerts heeft met overmacht een loodzware Krawatencross in Lille gewonnen. De kopman van de Baloise Trek Lions reed van start tot finish aan de leiding en bouwde zijn voorsprong in de X20 Badkamers Trofee uit tot meer dan vijf minuten op Eli Iserbyt. Daarmee is hij ook mathematisch zeker van de eindzege in het regelmatigheidscriterium. Belofte Niels Vandeputte werd knap tweede, vice-wereldkampioen Lars van der Haar werd nog derde na een lange remonte en een spannende spurt met Tom Meeusen.

Guy Van Den Langenbergh

Aerts kende vorige week een ontgoochelend WK met een zesde plaats als resultaat. Bovendien had hij naar eigen zeggen de jetlag ook nog niet goed verteerd. “Veel en onregelmatig geslapen”, klonk het. “Ik weet dus ook niet wat ik ervan moet verwachten.”

Aerts startte ondanks de twijfels als een bolide en zag hoe in de achtervolging Laurens Sweeck een waakhond meekreeg onder de vorm van broer Thijs Aerts. Oudere broer Toon bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Achter Aerts kreeg Laurens Sweeck het gezelschap van zijn ploegmakker Michael Vanthourenhout. Ook de verrassende Niels Vandeputte kwam aansluiten bij de eerste achtervolgers en nam meteen het initiatief. Laurens Sweeck ging als eerste overboord en even later moest ook Vanthourenhout het wiel van de laatstejaars-belofte lossen. Voor Vandeputte met voorsprong zijn beste wedstrijd van het jaar.

Maar tegen de demonstratie van Aerts kon ook Vandeputte niets inbrengen. De Rijkevorselnaar bouwde zijn voorsprong stelstelmatig uit. Voor Toon Aerts werd het de vierde zege van het seizoen, na eerdere overwinningen in Gieten, Zonhoven en Kortrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten