Marokkaanse kleuter Rayan (5) wordt maandag begraven

 

 ©  EPA - EFE

De 5-jarige Marokkaanse kleuter Rayan, wiens lichaam zaterdag na een dagenlange reddingsoperatie uit een diepe put werd gehaald, zal maandag worden begraven in het dorp Ighrane, waar het ongeluk plaatsvond. Dat heeft zowel een provinciale afgevaardigde als een familielid van het jongetje gezegd.

gjsBron: BELGA

LEES OOK. Deze man groef Rayan (5) uit met zijn blote handen, maar het heeft helaas niet mogen zijn: “Iedereen is er kapot van” (+)

Een neef liet verder weten dat het lichaam van Rayan eerst naar een militair ziekenhuis in de hoofdstad Rabat is gebracht. Waarschijnlijk is daar een autopsie uitgevoerd. Al is daarover officieel niets naar buiten gebracht.

Rayan (5).  

Rayan (5).  ©  RR

In put gevallen

Rayan viel op dinsdag 1 februari in een droge put en kwam op 32 meter diepte vast te zitten. De schacht was te smal om iemand te laten afdalen. Reddingswerkers groeven daarom een enorm gat naast de put en vervolgens een horizontale tunnel naar de jongen. Toen reddingswerkers hem zaterdagavond eindelijk wisten te bereiken, bleek dat ze te laat waren. De jongen was overleden.

Duizend mensen hadden zich tijdens de reddingswerken in de omgeving van de put verzameld. Ze zongen, baden en applaudisseerden uit medeleven en om de reddingswerkers aan te moedigen.

LEES OOK. Marokkaanse gemeenschap in ons land reageert verslagen: “Rayan heeft de wereld bij elkaar gebracht” (+)

 

 ©  AP

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten