Honderden mensen wonen begrafenis Rayan (5) bij

© Reuters/Ruptly

De kleine Rayan, de Marokkaanse jongen die na een reddingsactie van vijf dagen dood uit de put werd gehaald waarin hij was gevallen, is maandag begraven in de buurt van zijn dorp in het noorden van Marokko.

Bron: BELGA

De begrafenis vond na het middaggebed plaats in een kerkhof op enkele kilometers van Ighrane, waar het ongeval plaatsvond. Honderden mensen woonden de begrafenis bij.

Rayan viel dinsdagmiddag in een droge put en kwam op 32 meter diepte vast te zitten. De schacht was te smal om iemand te laten afdalen. Reddingswerkers moesten daarom een enorm gat naast de put graven en met een horizontale tunnel naar de jongen toe. Toen reddingswerkers hem zaterdagavond bereikten, bleek het dat ze te laat waren.

LEES OOK. Deze man groef Rayan (5) uit met zijn blote handen, maar het heeft helaas niet mogen zijn: “Iedereen is er kapot van”

Het lichaam van de jongen werd zaterdagavond naar het militair hospitaal van Rabat gestuurd voor een lijkschouwing om de doodsoorzaak te achterhalen, schrijven plaatselijke media. 

Het overlijden van de kleuter heeft zowel in Marokko als elders in de wereld voor veel emoties gezorgd. Het was het koninklijk paleis dat het overlijden van de jongen wereldkundig maakte en koning Mohammed VI nam kort na de dramatische ontknoping contact op met de ouders om zijn medeleven betuigen. De familie kreeg ook vanuit het buitenland steunbetuigingen, onder meer van de Franse president Emmanuel Macron, de Israëlische premier Naftali Bennett en paus Franciscus.

 

 ©  AFP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten