Docent van LUCA School of Arts op non-actief na “aanzwellende geruchten”

 

De LUCA School of Arts Brussel heeft een docent op non-actief gezet, nadat er steeds meer geruchten en berichten naar buiten kwamen over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft Bruzz en wordt door LUCA-woordvoerder Henk Vermeulen bevestigd aan Belga. De feiten zouden zich bij een vorige werkgever van de docent hebben voorgedaan.

Bron: BELGA

“De docent is via een normale rekruteringsperiode in de zomer bij ons aangesteld. Door de omstandigheden van corona begon het met online lessen en niet met fysieke lessen. In het najaar kregen we berichten dat er bij zijn vorige werknemer in Engeland sprake was van grensoverschrijdend gedrag”, legt Vermeulen uit.

De LUCA School of Arts is meteen met die info aan de slag gegaan door de docent in kwestie en zijn vorige werkgever te contacteren en enkele procedures op te starten. De feiten werden toen ontkend. De geruchten bleven uiteindelijk aanzwellen en kwamen vorige week vrijdag in de media terecht. De druk werd daardoor te groot.

“Toen al werd er beslist dat de man geen les meer zou geven en is hij op non-actief gezet”, verduidelijkt Vermeulen. 

Van concrete meldingen binnen LUCA School of Arts heeft de woordvoerder nog geen weet, maar het is wel mogelijk dat er bij de meldpunten al berichten zijn binnen gekomen over de kwestie. De situatie van de docent binnen de school wordt nu verder onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten