Niet alle crossers volgen Tormans naar Quick-Step, toppers Joran Wyseure en Emiel Verstrynge trekken naar Alpecin-Fenix

 ©  BELGA

Er beweegt wat in veldritland. Het aangekondigde project van Tormans CX Team dat onder de vleugels van Patrick Lefevere komt, zal het alleszins moeten doen zonder Joran Wyseure en Emiel Verstrynge, respectievelijk nummer één en twee van het recente WK veldrijden voor beloften. Zij kiezen voor Alpecin-Fenix. Ook Toon Vandebosch (Pauwels Sauzen - Bingoal) trekt naar het team van de broers Roodhooft.

Guy Van Den Langenbergh

Zowel Acrog-Balen als Intermarché - Wanty Gobert ontvingen een schrijven waarin het vertrek van beloften Wyseure en Verstrynge werd aangekondigd. Beide renners hebben nog geen profcontract en kunnen dus makkelijk onder hun huidige verbintenis uit. Zowel Wyseure als Verstrynge gaan dus niet mee met hun huidige sponsor Jan Tormans. Die had eerder aangegeven dat hij aan het eind van het kalenderjaar Intermarché - Wanty Gobert verlaat en met een totaal nieuw project begint onder de vleugels van Patrick Lefevere. Tormans had daar ook graag Wyseure en Verstrynge bij betrokken, vertelde hij zondag nog in de marge van de cross in Lille.

De twee medaillewinnaars worden per 1 maart prof en doen dat bij Alpecin-Fenix, vermoedelijk in het Development Team waar veldrijders als Niels Vandeputte, Mees Hendrikx en straks ook Diether Sweeck zijn in ondergebracht. Voor Tormans en het nieuwe project betekent het vertrek van beide topbeloften een flinke domper op de feestvreugde.

Wat met Quinten Hermans?

Wat er straks met Quinten Hermans en Corné van Kessel zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Beide renners liggen nog onder contract tot eind 2022 bij Intermarché - Wanty Gobert en zullen dan ook het kalenderjaar in die kleuren afwerken. Het Waalse World Tourteam heeft zelf al aangegeven dat het verder wil in het veldrijden maar de kans is reëel dat beide renners - net als de twee beloften deel uitmakend van de portefeuille van Hans van Kasteren - ook andere oorden opzoeken. En ook hier zou Alpecin-Fenix opnieuw de gelukkige zijn. Hermans ambieert ook op de weg het kopmanschap in wedstrijden als bijvoorbeeld de Waalse Pijl, een ambitie die hij onder de vleugels van Patrick Lefevere nooit zou kunnen waarmaken.

Er beweegt dus wel wat in het veldritpeloton. Zo verhuist ook WK-ganger Toon Vandebosch vanaf 1 maart van Pauwels Sauzen naar Alpecin-Fenix. De kans dat Laurens Sweeck straks bij Pauwels Sauzen - Bingoal bijtekent voor het kalenderjaar 2023 is haast onbestaande. Sven Nys wil een van de komende weken duidelijkheid omtrent de situatie van Toon Aerts (en diens broer Thijs) en Lars van der Haar wiens verbintenissen eind dit jaar aflopen. Tegelijk ziet het ernaar uit dat zowel Intermarché - Wanty Gobert als Tormans CX nog op zoek gaan naar bijkomende veldrijders.

Aangeboden door onze partners