De andere balans na Fayetteville: al twee Belgische WK-beloften corona-positief

Michels (l) en Verstrynge (c) op het BK-podium samen met latere wereldkampioen Wyseure (r). ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Emiel Verstrynge en Jente Michels komen dit veldritseizoen niet meer in actie nadat beide renners positief hebben getest op corona. Ook Bart Wellens heeft het virus opgelopen.

De kans is reëel dat zij besmet zijn geraakt tijdens het WK in de Verenigde Staten waar beide renners deelnamen aan het WK voor beloften en waar Wellens aanwezig was als coach van onder meer Verstrynge. Die won zilver, eerstejaarsbelofte Michels eindigde knap tiende.

Michels testte bij zijn terugkeer in België nog negatief maar voelde zich enkele dagen later niet al te best en liet zich opnieuw testen: positief. Ook bij Verstrynge werd pas enkele dagen na zijn terugkeer corona vastgesteld.

Na de wereldtitel van Wyseure trokken de beloften op zaterdagavond nog naar het Belgium Social House in het hartje van Fayetteville. Of zij het virus daar hebben opgelopen, is niet zeker. Maar tal van landgenoten die op dezelfde locatie aanwezig zijn geweest, onder meer van kledijsponsor Bioracer, bleken bij terugkeer in eigen land positief te testen.(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten