Koning Albert, koningin Paola en prinses Delphine verschijnen volgende week voor het eerst samen in het openbaar

 ©  Utrecht Robin/ABACA

Voor het eerst gaan koning Albert, koningin Paola en prinses Delphine samen in het openbaar verschijnen. Ze wonen op 17 februari een eucharistieviering in Laken bij. Het is ook de eerste keer in lange tijd dat de koninklijke familie voltallig zal zijn.

gjs, dhs

Op de jaarlijkse eucharistieviering ter nagedachtenis van de overleden leden van de Koninklijke Familie in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken, zal de koninklijke familie voor het eerst in lange tijd voltallig zijn. Naast koning Filip en koningin Mathilde zullen koning Albert, koningin Paola, prinses Astrid, prins Lorenz, prins Laurent, prinses Claire, prinses Lea, prinses Delphine en haar partner James O’Hare aanwezig zijn.

Daarnaast valt op dat het de eerste keer wordt dat koning Albert, koningin Paole en prinses Delphine samen in het openbaar verschijnen. Delphine was wel op de Nationale Feestdag, maar koning Albert komt daar sinds zijn troonsafstand in 2013 niet meer naartoe.

Albert en Delphine waren in februari vorig jaar ook te gast op de herdenking van de overleden leden van de koninklijke familie, maar er was toen geen eucharistieviering. En omwille van coronamaatregelen bezochten de leden van de koninklijke familie de crypte van de kerk van Laken apart, per koppel en op verschillende tijdstippen. Daardoor kruisten Albert en Delphine elkaar niet. Het was toen de eerste keer dat de kersverse prinses een officiële activiteit van het koningshuis meemaakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners