Steffi Quisquater, dochter van Sergio, schrijft veganistisch kookboek

Fier op zijn dochter? Absoluut. Zelf veganist worden? Dat is voor Sergio minder evident. ©  Tommy Maes

Steffi Quisquater (23), dochter van zanger en presentator Sergio (56), legt momenteel de laatste hand aan een veganistisch kookboek. Dat vertelde ze vandaag op Radio 2. Haar kijkt trots toe, al vindt ie zelf veganistisch eten een stapje te ver.

Wout Desmytere

Laten zien dat veganistisch koken (zonder dierlijke producten zoals koemelk en eieren, red.)niet ingewikkeld hoeft te zijn, ook als je niet thuis bent in die wereld. Dat wil Quisquater bereiken met haar boek. “Het is toegankelijk en je hebt er geen speciale producten voor nodig.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Quisquater, die een eigen fitnesszaak heeft, maakt er een zaak van om gezond te leven. “Ik doe al jaren aan sport. Ik moet een beetje uitkijken voor mijn lichaam. Ik heb de genen van de Quisquaters meegekregen.”

Waarop vader Sergio er meteen werd bijgehaald. “Ik ben als papa fier dat zij dat initiatief neemt en een boek schrijft”, klonk het. Maar zelf veganist worden? Die kans acht ie eerder klein. “Zeg nooit nooit, maar ik ben bijna 57 jaar. Je kan een papegaai niet verander in een fazant. Het is al jaren zo dat mijn dochter niets eet van wat ik lekker vind. Soms is dat een beetje vervelend, als je bijvoorbeeld samen op restaurant wil gaan. Maar je went er aan. Op familiefeesten kookt ze bijna altijd iets voor zichzelf.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten