Europees kampioen veldrijden Lars van der Haar na dit weekend geopereerd aan de knie

Lars van der Haar, hier in Maldegem, heeft al een tijdje last van de knie. ©  photo Marc Van Hecke

Met de X20 Badkamers Trofee veldrijden van zondag in Brussel sluit Lars van der Haar zijn seizoen af. De Nederlander van Baloise Trek Lions ondergaat de week nadien in Herentals een knieoperatie.

Bron: BELGA

“In samenspraak met Toon Claes en ploegdokter Jan Mathieu heb ik beslist om in de week na de X2O Trofee in Brussel een knieoperatie te ondergaan”, klinkt het bij de Europese kampioen, die kan terugblikken op een mooi seizoen. “Ik sukkel al een tijdje met knieproblemen bij lange inspanningen. De afgelopen winter spaarde ik mijn knie van lange duurtrainingen om de knie niet te overbelasten. Als ik langer dan drie uur train, steekt er kniepijn op.”

“Toon Claes en Jan Mathieu zorgden voor een gaatje in de agenda om met een operatie het probleem te verhelpen. Ik ben hen erg dankbaar voor de snelle hulp. Aangezien ik anders een aantal weken langer had moeten wachten - en ik de voorbereiding na een revalidatieperiode komende lente niet in gevaar wil brengen - hebben we beslist de operatie volgende vrijdag in te plannen. Daardoor zal ik tot mijn grote spijt het seizoen niet traditioneel kunnen beëindigen in Sint-Niklaas en Oostmalle. Ik beëindig mijn veldritseizoen dus zondag na de X2O Trofee in Brussel. Ik hoop dit weekend nog tweemaal te knallen om in schoonheid af te sluiten.” (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten