Dit is de winnaar van ‘Dancing with the stars’: “Elke keer doodgaan”

 ©  Play4

Razend spannend en een hoog niveau van alle finalisten, maar er kan maar een winnen in ‘Dancing with the stars’. Het is turnster Nina Derwael (21) die met de fonkelende trofee naar huis mag. Tiktokker Jonatan Medart (21) is knap tweede. Dat heeft de kijker beslist, want de stemmen van de jury – die enkele tienen uitgedeeld heeft – tellen zaterdagavond niet mee. Actrice Nora Gharib (28) is als eerste afgevallen en moet tevreden zijn met de derde plaats.

Eva De Poorter

Ze danst al een heel seizoen lang de pannen van het dak en dat was in de finale niet anders. Met vier keer een negen voor haar Paso Doble en voor de tweede aflevering op rij vier tienen voor haar verleidelijke samba staat turnster Nina Derwael al na twee dansen aan de leiding. “Een winnaarsdans”, noemt Wim Van Liessen die laatste dans. “Vanaf show één heb jij eigenlijk de allerhoogste kwaliteit geleverd. Dit doe jij zo ongelofelijk goed”, voegt Jan Kooijman eraan toe bij de final freestyle. “Ik weet niet wat zeggen. Zo’n stressvol moment”, zegt een blije Nina Derwael. “Heb je Jonatan zijn drie dansen gezien? Dat was toch elke keer doodgaan. Ik wil echt Simone echt bedanken voor de fantastische choreografieën. Je bent mijn grote broer nu, daar raak je niet meer van af.”

Tiktokker Jonatan Medart – die zijn allereerste tienen van het seizoen in deze finale haalt – danst sterk mee en eindigt tweede in de finale. In de punten met de jury staan ze na twee dansen met 76 en 75 punten ontzettend dicht bij elkaar. Verrassend, want Medart heeft de voorbije weken eerder in de gevarenzone gebengeld. De jury heeft echter helemaal niets in de pap te brokken dit seizoen, het publiek zou beslissen. En die stuurt verrassend een altijd sterk dansende Nora Gharib naar huis voor de laatste dans start.

Aangeboden door onze partners

Lees ook