Red Lions verliezen nu ook van Argentinië: “We zijn nog in ontwikkeling, maar moeten zeker beter kunnen”

 ©  BELGA

De Belgische hockeymannen leden zaterdagavond in hun vijfde wedstrijd van de Hockey Pro League in Buenos Aires een 2-1 nederlaag tegen Argentinië. De titelverdedigers, die eind vorig jaar al door Nederland werden verslagen, hebben er een 15-daags trainingskamp in Chili en Argentinië opzitten, dat de Red Lions in staat moet stellen de basis te leggen met het oog op de komende grote toernooien. “Ons product is nog niet af, we zijn nog in ontwikkeling”, verklaarde Red Lion Loïck Luypaert. “Maar we kunnen zeker beter dan wat we zaterdag hebben laten zien.”

Bron: BELGA

Agustin Bugallo zette de Argentijnen in de zevende minuut op voorsprong. Drie minuten later bracht Sébastien Dockier de olympische en wereldkampioen langszij. Maico Casella legde twee minuten voor het einde, dat eerder chaotisch verliep, op strafbal de eindstand vast.

“We hadden deze speelstijl verwacht van de Argentijnen, die graag op de tegenaanval loeren en ons heel laag opwachten”, zei Luypaert. “Het is waar dat wij een beetje grinta misten in vergelijking met hen, maar zij komen net van zeven interlands op het Pan-Amerikaans kampioenschap, terwijl wij midden in onze ontwikkelingsfase zitten.”

“De videoref die van de strafcorner een strafbal maakte en de scheidsrechters die in de laatste twee minuten de controle wat verloren, vormen voor mij momentopnames”, vervolgde Luypaert. “Voordien moeten we al beter zijn. Ik ben trouwens niet verbaasd dat Frankrijk India heeft verslagen en gelijk heeft gespeeld tegen Nederland. Een jaar na de Olympische Spelen zitten veel teams in een opbouwfase, vaak met nieuwe bondscoaches en spelers.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten