“Te grof en gewelddadig”: ouders vragen hogere leeftijdsrestrictie voor Mr. Bean

 ©  © Fremantlemedia

Voor het eerst in jaren is de tv-serie rond Mr. Bean, het komische personage gespeeld door Rowan Atkinson, weer te bekijken op Netflix en Amazon Prime. Maar heel wat ouders en leerkrachten vragen nu om de nodige waarschuwingen toe te voegen voor kinderen. “Want Mr. Bean is grof en gewelddadig”, zeggen ze in The daily star.

Heel wat ouders en leerkrachten vinden dat het onterecht is dat Mr. Bean volgens de streamingdiensten geschikt is voor iedereen ouder dan 4 jaar. Want de tv-serie is volgens hen “onbeschoft en gewelddadig”. “Er zit onbeschofte humor, gevaarlijk gedrag en geweld in”, klinkt het.

De tv-serie Mr. Bean, rond het onhandige personage gespeeld door Rowan Atkinson, was tussen 1990 en 1995 te zien op tv. “Ik hou van Mr. Bean, maar ik vind sommige scènes niet geschikt voor een jong kind”, zegt de 41-jarige moeder Jocelyn Crooke. Haar dochter Daisy (7) mag er daarom niet meer naar kijken. “Vooral wanneer hij de tandarts neersteekt en zijn eigen vullingen in zijn tanden stopt. En hij lijkt altijd naakt te zijn.”

Elliot Green (38) uit Londen deelt die mening. “Lagereschoolkinderen zullen het geweld en gedrag van Mr. Bean niet mogen zien. Hoe kan je het als ouder oké vinden dat je kind herhaaldelijk naakt, gevaarlijk rijgedrag, steekpartijen, schieten met een geweer, elektrocutie en vast zitten in een droogmachine te zien krijgt?”

Daarom roepen ze op de leeftijdsrichtlijnen van de serie aan te passen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook