Henri Vandenabeele (DSM) ook na koninginnenrit knap achtste in Ronde van Oman: “Er stond geen maat op Jan Hirt”

 

 ©  VDB

Henri Vandenabeele finishte maandagmiddag achtste op Green Mountain. Na de koninginnenrit blijft hij ook achtste en eerste Belg in het klassement. “De beste heeft gewonnen. Jan Hirt was voor iedereen een maatje te groot”, stelde d 21-jarige Dentergemnaar van Team DSM.

Hugo Coorevits

“Intermarché – Wanty Gobert voerde het tempo op. Tot op twee kilometer van de streep Jan Hirt zijn duivels ontbond. Elie Gesbert en Kevin Vauqelin van Arkéa-Samsic spartelden eerst nog wat tegen, maar er was niets tegen de Tsjech te beginnen.”

“Persoonlijk vond ik mijn prestatie van vandaag wat tegenvallen”, was de West-Vlaamse eerstejaarsprof van DSM best hard voor zichzelf. “Ik voelde dat de benen wat vroeger leeg liepen dan andere dagen. Die Kevin Colleoni van BikeExchange-Jayco ken ik van de Baby-Giro van 2020 en kan ik normaal aan. Toch zal ik tevreden zijn indien ik dinsdagmiddag als achtste eindig in mijn eerste ronde bij de grote jongens. Ook al snap ik ook dat het niveau hier niet World Tour is.”

Na de Ronde van Oman trekt Vandenabeele met belofte Toon voor veertien dagen naar Gran Canaria op trainingsstage. “Mijn volgende koers is pas Milaan-Turijn van 16 maart. En daarna volgt de Ronde van Catalonië (vanaf 21 maart) die van een heel ander niveau is dan deze inrijronde. Dat wordt de eerste grote test”, aldus Vandenabeele vanuit het Midden-Oosten. (hc)

 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten