Domenico Pozzovivo late aanwinst bij Intermarché – Wanty Gobert: “Bewijzen dat ik nog top tien kan rijden in een grote ronde”

Domenico Pozzovivo is de koning te rijk. Woensdagmiddag al debuteert hij in Andalusië voor Intermarché – Wanty Gobert tijdens de vijfdaagse Ruta del Sol. De 39-jarige Italiaan kreeg van ploegmanager Jean-François Bourlart alsnog een contract nadat hij zonder werkgever bleef doortrainen.

Hugo Coorevits

“Dit is een fantastisch moment voor mij”, reageerde de klimmer uit Basilicata. “Dit is eindelijk de start van mijn achttiende seizoen als prof. Sinds mijn trainingsongeval en de twijfels van de dokters of ik ooit nog mijn niveau zou halen, wil ik absoluut hun ongelijk bewijzen. In mijn tweede carrière wil ik iedereen demonstreren dat ik nog in staat ben op binnen de eerste tien te eindigen in een grote ronde. Ik ben altijd blijven doortrainen, zelfs al zat ik maanden in het ongewisse over mijn toekomst na het opdoeken van Qhubeka-NextHash. Deze Ruta del Sol moet me duidelijk maken wat nog mijn werkpunten zijn. Ik ben alleszins manager Bourlart en de ploeg dankbaar. Ik bewijs hen dat ze zich niet vergist hebben in mij.”

Pozzovivo finishte zowel in 2015 als in 2018 vijfde in de Giro en haalde in zijn lange carrière al zeven keer de eerste tien in de eindstand. Waarvan één keer in de Vuelta. Zijn laatste zege dateert wel al van bijna vijf jaar geleden in een etappe in de Ronde van Zwitserland, maar twee jaar geleden werd hij met botbreuken zat opgeraapt na een trainingsongeval. Met ook nog de Italiaanse klimmer erbij te halen zit de Henegouwse WorldTourploeg nu aan dertig renners.

Performance manager Aike Visbeek heeft met Louis Meintjes en Domenico Pozzovivo ondertussen twee jongens waarmee hij in de drie grote ronden de eerste tien ambieert. De oude Italiaan zal uitgespeeld worden in de Ronde van Italië die door de Abruzzen trekt en die belangrijk is voor onze partner Vini Zabù.” (hc)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten