Ploegleider Mettepenningen over nieuwe plannen van Eli Iserbyt: “In de zomer wat meer mountainbiken, maar veldrijden blijft core-business”

 

“Voor een goede orde: onze core-business blijft in de eerste plaats veldrijden”, stelt Jurgen Mettepenningen, ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal nadat bekend raakte dat Wereldbekerwinnaar en de laureaat van de Superprestige Eli Iserbyt al einde deze maand zijn debuut maakt in mountainbikewedstrijden.

LEES OOK. Eli Iserbyt waagt zich aan nieuw avontuur in het mountainbiken: “In de zomer dezelfde rondekes rijden, is niet echt motiverend”

“Met Eli Iserbyt is er een afgelijnd plan en hij heeft ook in de zomer in deze discipline doelen op middellange afstand”, zegt Mettepenningen. “Hij is ook door de bond geselecteerd als mountainbiker. Wij staan daar als team volledig achter en hij krijgt ook de nodige begeleiding van ons uit.”

Michael Vanthourenhout daarentegen staat nog zo ver niet. “Hij is ook wel in het mountainbiken geïnteresseerd, maar het is nog niet zo duidelijk als dat bij Eli het geval is. We zijn wel van plan om met de groep in de zomer wat meer te mountainbiken en daarnaast een zo selectief mogelijk programma op de weg aan te bieden. Inclusief stages om nog meer voorbereid te beginnen aan een winter die dit keer zeer geslaagd was. Het kan dus wel dat we ‘s zomers als groep wat meer in het mountainbiken actief worden, maar veldrijden blijft hoe dan ook het hoofddoel.” (hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten