“Prins Andrew betaalt 12 miljoen pond om misbruikzaak te schikken (met hulp van de Queen)”

© Het Nieuwsblad

De Britse prins Andrew heeft Virginia Giuffre meer dan 12 miljoen pond, omgerekend ruim 14 miljoen euro, betaald voor een schikking. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph. Ingewijden vertellen de krant ook dat zijn moeder, koningin Elizabeth, hem het geld daarvoor heeft gegeven. De deal zou afgelopen weekend zijn gesloten.

jvhBron: BELGA

Dinsdag werd bekend dat de prins buiten de rechtbank om een “principiële” schikking heeft getroffen met de vrouw die hem burgerrechtelijk wou vervolgen voor drie keer seksueel misbruik toen ze 17 jaar oud was, in 2001. De vrouw zou, volgens de Amerikaanse wet als minderjarige, door de omstreden multimiljonair Jeffrey Epstein zijn ‘uitgeleend’ aan Andrew. De prins heeft dat altijd ontkend.

LEES OOK. Geen schuld of onschuld, prins Andrew schenkt wel een “substantieel bedrag” voor slachtoffers van misbruik (+)

Om hoeveel geld de schikking gaat, werd niet officieel meegedeeld. Wel werd gezegd dat de tweede oudste zoon van de Britse koningin een “substantiële schenking” zal doen aan een liefdadigheidsorganisatie van Giuffre (nu 38) ten behoeve van de rechten van slachtoffers van seksueel geweld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten