Disney bouwt ‘magisch woondorp’ voor échte fans en de eerste beelden zijn veelbelovend

‘Hakuna Matata’! Walt Disney gaat heuse woonwijken bouwen in de Verenigde Staten. De eerste wordt ontwikkeld in Rancho Mirage in Californië. Op termijn moet de droomplek met huizen, villa’s en appartementen aan een turquoisekleurige lagune uitgebreid worden naar de rest van het land. “Steeds meer mensen willen Disney nog meer in hun leven.”

Walt Disney voert nu al volop promotie voor zijn nieuwste fantasiewereld, op YouTube, televisie en in de pretparken. Flashy promofilmpjes moeten de mensen warm maken voor wat nu nog een dorre woestijn is. Maar in Cotino, bij Rancho Mirage in Californië, herrijst binnenkort - een tijdstip is nog niet officieel bekendgemaakt - een nieuw dorp, met villa’s, eengezinswoningen en appartementen. “Een grote oase”, noemt Disney het. “Met een lagune en helder turquoise water. Duurzaam gebouwd, met een laag water- en energieverbruik.”

‘Cotino’: zo zal de eerste woonwijk, vlakbij Palm Springs, heten. Het dorp moet de magie van Disney uitstralen. Want daar tekenen mensen voor, klinkt het. “Steeds meer fans willen nog meer Disney in hun leven.” Naast woningen komen er ook winkels, markten, restaurants, bars, discotheken, een hotel en een exclusief clubhuis. De zaken liggen aan een immense vijver met strand. Wie er woont, zal ook kunnen deelnemen aan tal van activiteiten.

Volgens het bedrijf zullen later in andere delen van het land gelijkaardige vastgoedprojecten opgezet worden. Daarvoor roept Disney ook een nieuw bedrijfsonderdeel in het leven, namelijk Storyliving by Disney. (Lees verder onder de foto)

 

 ©  Disney

Bedoeling is dat de experts die de pretparken van Disney hebben ontworpen, ook meewerken aan de aanleg van de nieuwe wijken. Maar of en in hoeverre zo’n wooncomplex straks doordrenkt zal zijn van die Disney-magie, is nog niet duidelijk. Er zijn ook nog geen financiële details naar buiten gebracht. (Lees verder onder de foto)

Celebration

Disney stort zich niet voor het eerst op woningbouw. In de jaren negentig ontwikkelde het bedrijf al Celebration in Florida. De stad was ontworpen om een droomplek te worden voor elke diehard Disney-fan. Met perfecte huizen en kleurrijke gevels. Maar een succes werd het niet. Disney besloot alles te verkopen aan een bedrijf in New York. (Lees hieronder verder)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Celebration - vlakbij Disney’s pretparken in Orlando - bestaat nog steeds. Inmiddels wonen er 10.000 mensen. Voor de eerste nieuwe woonwijk in Californië zal Disney samenwerken met het in Arizona gevestigde DMB Development. Zij zijn gespecialiseerd in het opzetten van dit soort projecten.

LEES OOK. Misbruik, moord en “vijver des doods”: het donkere verleden van Disney’s perfecte stad

(cdh)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten