Koning Albert, koningin Paola en prinses Delphine verschijnen voor het eerst samen in het openbaar

© dhs

Koning Albert, koningin Paola en prinses Delphine zijn donderdag voor het eerst samen in het openbaar verschenen, op de jaarlijkse eucharistieviering ter nagedachtenis van de overleden leden van de koninklijke familie.

dhs, jvh

Naast koning Filip en koningin Mathilde waren ook koning Albert, koningin Paola, prinses Astrid, prins Lorenz, prins Laurent, prinses Claire, prinses Lea, prinses Delphine en haar partner James O’Hare donderdag aanwezig. Koning Albert (met om onbekende reden een pleister op het hoofd) liep met een wandelstok, en ging – net als koningin Paola – snel zitten. Hij zat in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken op de eerste rij aan de linkerkant, prinses Delphine op de tweede rij rechts.

Na afloop van de mis namen de leden van de koninklijke familie kort de tijd om enkele royaltyfans te begroeten. Ze kregen bloemen en cadeaus. (Lees verder onder de foto)

 ©  dhs

Het is de eerste keer dat koning Albert, koningin Paola en prinses Delphine samen in het openbaar verschenen. Prinses Delphine was wel aanwezig op de nationale feestdag, maar daar komt koning Albert sinds zijn troonsafstand in 2013 niet meer naartoe.

LEES OOK. Prinses Delphine deelt pijnlijke details over haar vader Albert en koninklijk paleis: “Kan ongemakkelijk zijn, maar ook bevrijdend”

Albert en Delphine waren in februari vorig jaar ook te gast op de herdenking van de overleden leden van de koninklijke familie, maar er was toen geen eucharistieviering. Omwille van coronamaatregelen bezochten de leden van de koninklijke familie de crypte van de kerk van Laken toen apart, per koppel en op verschillende tijdstippen. Daardoor kruisten Albert en Delphine elkaar niet. Het was toen de eerste keer dat de kersverse prinses een officiële activiteit van het koningshuis meemaakte.

Al sinds 1935, het jaar van het overlijden van koningin Astrid, herdenkt de koninklijke familie jaarlijks de gestorven familieleden op 17 februari. Dat is de dag, in 1934, waarop koning Albert I stierf na een val van de rotsen in Marche-les-Dames.

 ©  dhs

 ©  dhs

 ©  dhs

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten