Lotto Soudal start met amper vier renners in UAE Tour: “We hadden het zelf ook liever anders gezien”

Xandres Vervloesem. 

Xandres Vervloesem. ©  BELGA

Lotto Soudal heeft zijn selectie klaar voor de UAE Tour, die zondag van start gaat. De Belgische formatie brengt er een ploeg van “vrijbuiters” aan de start. Door een aantal ziektegevallen die pas op het laatste moment aan het licht kwamen, moet de ploeg met amper vier renners starten. Dat heeft Lotto Soudal donderdag gemeld.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Lotto Soudal rekent in de UAE Tour op de Duitser Michael Schwarzmann, Australiër Jarrad Drizners, Xandres Vervloesem en Brit Matthew Holmes. “Deze wedstrijd is een kans voor hen allemaal om zich te tonen”, zegt ploegleider Mario Aerts. “We starten zonder uitgesproken kopman. Onze renners zullen elkaar helpen en allemaal een kans krijgen. Holmes en Vervloesem kunnen voor een mooie klassering in het eindklassement gaan, Schwarzmann kan het in een van de sprintritten proberen en wie weet is er een kans in de aanval voor Drizners.”

John Lelangue, General Manager van Lotto Soudal, geeft meer uitleg bij de beperkte selectie.

“Dat we maar met vier renners kunnen starten, heeft te maken met een aantal ziektegevallen die pas op het laatste moment aan het licht kwamen en het drukke programma met naast de UAE Tour ook de Ruta del Sol, Tour des Alpes Maritimes et du Var, Omloop Het Nieuwsblad, Faun-Ardèche Classic, Kuurne-Brussel-Kuurne en Drome Classic. We hadden het zelf ook liever anders gezien, maar hier hebben we helaas geen invloed op. De gezondheid van onze renners staat altijd voorop. In overleg met onze ploegarts en de dokter van de UCI en volgens ons interne COVID-protocol, hebben we deze beslissing moeten nemen.”

Selectie: Michael Schwarzmann (Dui), Jarrad Drizners (Aus), Xandres Vervloesem (BEL) en Matthew Holmes (GBr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten