The Chemical Brothers eerste headliner op Suikerrock

Archiefbeeld ©  DBA

Het Tiense festival Suikerrock heeft vrijdag de eerste naam van de line-up gelost. Het Britse dj-duo The Chemical Brothers, bekend van onder meer de hit ‘Hey Boy Hey Girl’, speelt op zaterdag 30 juli in Tienen.

jvhBron: BELGA

De debuutplaat van The Chemical Brothers dateert al van meer dan 25 jaar geleden. In al die jaren zijn ze een gevestigde waarde in het dancegenre geworden, met nummers als “Galvanize”, “Go” en “Do it again”. Suikerrock belooft “hallucinerende videobeelden, in combinatie met een spectaculaire licht- en lasershow en special effects, die zorgen voor een van de beste live shows van de planeet”. 

Suikerrock vindt dit jaar plaats van donderdag 28 tot en met zondag 31 juli. Voor het eerst verhuist het festival naar een nieuwe locatie: het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij. Normaal had Suikerrock steeds plaats op de Grote Markt in Tienen. De alternatieve corona-editie vorig jaar bracht de organisatie naar de voorzijde van de Suikerfabriek. Omdat die locatie erg in de smaak viel, is beslist het festival permanent te verhuizen naar deze site, weliswaar naar het Bietenplein, aan de achterzijde van de fabriek. Het terrein heeft een oppervlakte die vijfmaal zo groot is als die van de Grote Markt. 

De ticketverkoop is vrijdag gestart. Meer artiestennamen voor de affiche volgen binnenkort.

Aangeboden door onze partners

Lees ook