Succes voor Belgen op Grand Slam judo in Tel Aviv: Matthias Casse pakt goud, brons voor Sami Chouchi

 ©  BELGAIMAGE

Matthias Casse (IJF-2) heeft vrijdag goud veroverd op het Grand Slam judo van Tel Aviv. In de finale van de klasse tot 81 kilogram won hij na 3’45” in de extra tijd met ippon (golden score) van de Turk Vedat Albayrak (IJF-5).

Bron: BELGA

In dezelfde gewichtsklasse pakte Sami Chouchi (IJF-7) brons door de Israëliër Sagi Muki (IJF-22), eveneens met een ippon in de extra tijd (na 43 seconden), te verslaan.

Voor de 24-jarige Casse is het de derde gouden medaille op een Grand Slam. In 2020 won hij in Parijs, vorig jaar in Abu Dhabi. Daarnaast veroverde hij nog een keer zilver (Abu Dhabi 2018) en twee keer brons (Bakoe en Düsseldorf 2019). Dit jaar won de bronzenmedaillewinnaar van de Spelen in Tokio ook al de Grand Prix in het Portugese Almada. Op de wereldranglijst neemt Casse de eerste positie opnieuw over van de Georgiër Tato Grigalashvili.

Chouchi, 28 jaar, staat voor de vierde keer op een podium van een Grand Slam. Vorig jaar won hij in Tbilisi en veroverde hij brons in Tashkent en twee weken terug pakte hij ook brons in Parijs, ook daar in een kamp tegen voormalig wereldkampioen Sagi Muki. Op Grand Prix-niveau verzamelde de Europese vicekampioen van 2018 drie medailles: in 2018 goud in Cancun en in 2019 brons in Tel Aviv en Tashkent.

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten