Slotweekend in Sint-Niklaas en Oostmalle voor de overgebleven crossers: zonder Aerts en Van der Haar, maar mét Thibau Nys

 ©  photo Marc Van Hecke

Het doek valt dit weekend over de veldritwinter, al kan dat wel in feeststemming gebeuren want er is eindelijk opnieuw publiek toegelaten, zij het na het tonen van het Covid Safe Ticket. Zaterdag zijn de overgebleven crossers nog aan de slag in de Ethias Waasland Cross in Sint-Niklaas en zondag is er de traditionele Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle. En ja, er zijn opnieuw tenten langs het parcours.

Hugo Coorevits

Het zijn twee evenementen die niet tot een regelmatigheidscriterium behoren. Die gingen naar Eli Iserbyt (Wereldbeker en Superprestige) en naar Toon Aerts (X2O Trofee) die na zijn afwijkende urinewaarde bij een buitencompetitiecontrole van 19 januari voorlopig geschorst is door Baloise Trek Lions. Lars van der Haar, herstellend van een knieoperatie is er ook niet bij. Wél erbij is Thibau Nys die terugkeert uit quarantaine na een coronabesmetting. Net als Sanne Cant. Ceylin Carmen del Avarado is ook al uit het veld gestapt, maar Denise Betsema en Lucinda Brand bijvoorbeeld niet. De vrouwen starten om 13.45 uur, de mannen om 15 uur.

De wedstrijden zijn live te volgen op Sporza en Eurosport Player. Zondag in de Internationale Sluitingsprijs moet je wel schakelen naar Telenet Play Sports vanaf 13.35 uur. (hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten