Eli Iserbyt gunt Michael Vanthourenhout zege in Sint-Niklaas na demonstratie van Pauwels Sauzen-Bingoal: “Blij dat ik iets kan terugdoen”

Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt rijden samen richting finish.  ©  BELGA

Michael Vanthourenhout heeft de Ethias cross in Sint-Niklaas gewonnen, de voorlaatste veldrit van het seizoen. De wedstrijd werd gedomineerd door Pauwels Sauzen-Bingoal en ploegmakkers Iserbyt en Vanthourenhout reden samen naar de streep. Gesprint werd er niet, zegekoning Iserbyt gunde zijn ploegmakker de zege. “Supermooi wat Eli hier doet”, zei Vanthourenhout. Laurens Sweeck maakte het podium voor Pauwels Sauzen-Bingoal compleet.

Michael Van Damme

De Waaslandcross leek op een promovideo van Pauwels Sauzen-Bingoal. De ploeg van Jurgen Mettepenningen had na drie ronden drie man voorin: Iserbyt, Vanthourenhout en Sweeck. De Zwitser Kevin Kuhn was the best of the rest bij afwezigheid van Lars van der Haar en Toon Aerts.

Halfweg koers moest Laurens Sweeck de rol lossen, maar hij bleef zijn twee ploegmakkers in het zicht houden. Knap hoe hij weigerde écht te kraken.

“Komaan mannen, overeen komen hé”, schreeuwde ploegleider Jurgen Mettepenningen in de voorlaatste ronde vanaf de zijlijn. Het podium lag vast, de ploegleider van Pauwels Sauzen-Bingoal hoopte dat de verdeling van de trapjes onder zijn renners geen sporen zou nalaten.

Onderweg hadden we de indruk gekregen dat Eli Iserbyt de sterkste man in koers was, maar hij keek iets te vaak achterom in de slotronde. Gesprint werd er dan ook niet. Iserbyt stelde zich tevreden met zijn veertien zeges, hij gunde ploegmakker Michael Vanthourenhout zijn vierde overwinning van het seizoen, dat morgen wordt afgesloten in Oostmalle.

“Eli zei in de voorlaatste ronde dat het voor mij mocht zijn”, aldus Michael Vanthourenhout voor de camera van Sporza. “Maar hij reed supersnel en ik moest alles bijzetten om zijn wiel te houden. Supermooi wat Eli hier doet. Eli was dit jaar de beste crosser, op de drie toppers na. Als ik af en toe iets kan doen voor hem, dan doe ik dat met veel plezier. Zeker als hij het dan telkens afwerkt.”

“Ik ben blij dat ik iets kon terugdoen voor Michael”, aldus Iserbyt. “Maar vergis je niet: hij heeft er ook voor gereden. We waren de twee sterkste in koers. Het had misschien nog mooier geweest als we met ons drie naar de finish hadden kunnen rijden, maar de achtervolgers kwamen iets te dicht bij Laurens. Morgen in Oostmalle is het iets voor Laurens. Hij heeft er twee jaar op rij gewonnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten