Veldritseizoen eindigt in mineur voor Eli Iserbyt na val en opgave: “Hopelijk is er niks ergs aan de hand”

 

 ©  Sporza

Zondagmiddag stond de Sluitingsprijs in Oostmalle op het programma, maar de start ervan verliep allesbehalve vlekkeloos. Net voorbij de eerste bocht ging een pak renners tegen de vlakte, waaronder Eli Iserbyt. Onze 24-jarige landgenoot kroop wel weer op de fiets, maar besefte al snel dat de pijn onhoudbaar was. Iserbyt gaf op, waardoor zijn veldritseizoen met een valse noot eindigt.

Thomas Cami

LEES OOK. Laurens Sweeck soleert naar overwinning in Sluitingsprijs Oostmalle, Iserbyt geeft op na valpartij

De renner voor Iserbyt schoof weg, waardoor Iserbyt zelf ook tegen de grond ging. Vooral zijn knie kreeg het hard te verduren, waardoor een opgave onvermijdelijk was. Net voor het ingaan van de tweede ronde gooide Iserbyt de handdoek in de ring. Het valt af te wachten of deze valpartij de mountainbikeplannen van Iserbyt - normaal startte hij volgend weekend - zullen dwarsbomen.

De bedoeling is dat de West-Vlaming komend weekend in Turkije, in Alanya bij Antalya, twee wedstrijden in het mountainbiken zal afwerken. Iserbyt wil zich verder ontwikkelen in het mountainbiken en droomt zelfs van een deelname aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Vraag is hoe Iserbyt de komende dagen zal herstellen na zijn val en of zijn deelname aan de MTB-wedstrijden op 26 en 27 februari niet in gevaar komt.

Iserbyt: “Afwachten hoe alles zal evolueren”

“De renner voor mij schoof uit, waardoor ik ten val kwam”, reageerde Iserbyt achteraf. “Mijn knie is bij die val heel hard geraakt, hopelijk is er niks ergs aan de hand. Ik wou nog voortdoen, maar het ging echt niet meer. Ik wou geen enkel risico nemen en dus besloot ik er mee op te houden. Afwachten hoe alles verder zal evolueren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten