Sony Music stopt samenwerking met Lil Kleine

 ©  BELGAIMAGE

Sony Music stopt per direct de samenwerking met Lil Kleine. De platenmaatschappij heeft dat besloten nadat de rapper afgelopen week drie nachten vast zat op verdenking van een poging tot mishandeling.

Tommy HuyghebaertBron: BELGA

“Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media”, staat in een verklaring van Sony. “Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf.” Sony stopt daarom de werkrelatie met de artiest. Het bedrijf wilde eerder deze week nog niet reageren op het incident.

Lil Kleine kondigde recent de samenwerking met Sony Music aan, nadat hij had gemeld de samenwerking met zijn platenlabel TopNotch te verbreken. TopNotch, dat eerder deze maand nog wel zijn plaat Ibiza Stories uitbracht, liet vrijdag weten niets meer met de rapper te maken willen hebben. Het label is gestopt met de promotie van de muziek van Lil Kleine.

LEES OOK. “By the way, mijn album staat nog steeds op één”: Lil Kleine deed nog groot na veroordeling, maar de toekomst oogt grim (+)

Lil Kleine zou het hoofd van zijn vriendin Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. De onderzoeksrechter besliste woensdag dat de 27-jarige artiest, wiens echte naam Jorik Scholten is, de cel mocht verlaten in afwachting van het onderzoek. Het Openbaar Ministerie ging tegen die beslissing in beroep.

Aangeboden door onze partners

Lees ook