Laurens Sweeck kapt Westmalle ‘ad fundum’ naar binnen na zege in Oostmalle: “Schol!”

Een ‘adje voor de sfeer’ was op zijn plaats na de overwinning van Laurens Sweeck (28) in de Sluitingsprijs van Oostmalle zondag. Na de laatste cross van het seizoen mocht dat wel eens. En het leverde leuke beelden op.

Jonas Withouck

LEES OOK.Laurens Sweeck soleert naar overwinning in Sluitingsprijs Oostmalle, eerste podiumplaats voor Thibau Nys bij elites

Laurens Sweeck won voor de derde keer op rij in Oostmalle. “Van een feestje gesproken. Je hebt een tripel neergezet in Oostmalle en wij hebben hier een tripel van Westmalle in de aanbieding. Om de traditie in ere te houden zou ik zeggen ‘een adje voor de Sweeck’”, stelde de reporter van Play Sports voor, waarop Sweeck zijn lippen aan het glas zette. “Schol!”, zei Sweeck achteraf.

Een aandachtige fan had op sociale media wel nog een terechte opmerking over de Westmalle. “Da’s een westmalle dubbel jongeuh”, schreef hij. En gelijk heeft hij. Een tripel is blond en een dubbel is donker, roodbruin. Juist is juist. Hoe dan ook ging het bier bij Sweeck vlotjes naar binnen.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten