Hoofdrol voor Michel Wuyts op nieuwe affiche E3 Saxo Bank Classic

Het is elk jaar uitkijken naar de nieuwe affiche van de E3 Saxo Bank Classic, die dit jaar op vrijdag 25 maart doorgaat. De organisatie kiest telkens voor een ludiek exemplaar, gericht op de actualiteit. Deze keer is het gedwongen pensioen van wielercommentator Michel Wuyts bij de VRT het thema.

Jonas Withouck en Wim Vos

De oneliner op de affiche van de E3 Saxo Bank Classic 2022: “Nooit te oud voor de koers in Harelbeke”. Met daarnaast een kreupele Michel Wuyts die een looprekje, weliswaar met een koersfietsstuur, nodig heeft om de koers te becommentariëren.

Wuyts werd eind vorig jaar 65 en moest gedwongen afscheid nemen van de VRT. Hij was al in dienst bij de openbare omroep sinds 1993. Zelf wilde de wielercommentator nog even doorgaan en dus ging hij onlangs aan de slag bij DPG Media.

Presentatie en podium live op Het Nieuwsblad

Kijkers kunnen voortaan vanaf 60 kilometer voor de finish ook via een poll op de app van Het Nieuwsblad stemmen op de meest strijdlustige renner van de E3 Saxo Bank Classic. Ook de presentatie en podiumshow zullen op de app live te volgen zijn.

Tijdens de E3 Saxo Bank Classic zullen de renners en het publiek nog steeds strikt gescheiden blijven van elkaar. Er worden hoe dan ook geen supporters toegelaten aan de teambussen. Wat de VIP-arrangementen betreft, is bijna alles al uitverkocht: 3.150 klanten zullen met in totaal 56 bussen op het parcours de race volgen.

De deelnemende teams:

WorldTeams:

AG2R-Citroën (Fra), Astana Qazaqstan Team (Kaz), Bahrain-Victorius (Bah), BORA-hansgrohe (Dui), Cofidis (Fra), EF Education-Easypost (VSt), Groupama-FDJ (Fra), Ineos Grenadiers (GBr), Intermarché-Wanty Gobert (Bel), Israel-Premier Tech (Isr), Jumbo-Visma (Ned), Lotto Soudal (Bel), Movistar Team (Spa), Quick-Step Alpha Vinyl Team (Bel), Team BikeExchange-Jayco (Aus), Team DSM (Dui), Trek-Segafredo (VSt), UAE Team Emirates (VAE)

ProTeams:

Alpecin-Fenix (Bel), TotalEnergies (Fra), Sport Vlaanderen-Baloise (Bel), Bingoal-Pauwels Sauces WB (Bel), UNO-X Pro (Noo), Bardiani (Ita) en B&B Hotels-KTM (Fra).

Aangeboden door onze partners