Tiende Night of the Giants brengt Heroes Den Bosch naar Antwerpen

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX Agency

De tiende editie van de Night of the Giants brengt op vrijdag 22 april het Nederlandse Heroes Den Bosch naar het Antwerpse Sportpaleis. Den Bosch sloot de Nederlandse BNXT League als leider en met 18 op 20 af.

Patrick Ceulemans

De BNXT League gaat vanaf 4 maart verder met de Elite Gold, top 5 van Nederland en België, en Elite Silver, de laatste vijf en zes van België en Nederland. Na twee jaar van uitstellen omwille van de coronapandemie gaat Telenet Giants Antwerp de tiende Night of the Giants in het Sportpaleis op vrijdag 22 april organiseren. Voor deze jubileumeditie gaan de Sinjoren weer voor een buitenlandse opponent. Heroes Den Bosch is momenteel de beste Nederlandse ploeg in de BNXT League. Met 16 landstitels en 7 bekertriomfen is het ook de meest succesvolle Nederlandse basketbalclub aller tijden.

Het is de tweede keer dat de Night of the Giants internationaal gaat. De eerste editie was in 2007 en bracht in het kader van de EuroCup het Zwitserse Fribourg naar het Sportpaleis. 11.000 toeschouwers woonden die wedstrijd bij en de Night of Giants was meteen geboren. In 2018 werd een record aantal toeschouwers voor een Belgische basketbalwedstrijd genoteerd. Maar liefst 17.225 toeschouwers woonden de partij versus Brussels in het Sportpaleis bij. Voor tickets voor de tiende editie van de Night of the Giants (22 april): www.teleticketservice.com.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten