Geen Karl Vannieuwkerke en Eddy Planckaert meer aan tafel bij de koers

 © rr

Wanneer het wielerseizoen straks van start gaat, neemt Maarten Vangramberen (43) de plek van Karl Vannieuwkerke (51) aan de interview- en analysetafel in. Het is niet de enige verandering: Eddy Planckaert (63), de afgelopen jaren een vaste waarde naast Vannieuwkerke, keert niet terug als tafelgast.

Wout Desmytere en Jonas Truwant

“Ik heb zelf gevraagd om een pauze in te lassen”, vertelt de ex-wielrenner. “Een beetje plaats maken voor de jeugd. Elk zijn beurt is niet te veel, nietwaar?” Vangramberen kan straks rekenen op journaliste Marijn de Vries (43) en wielrenner Bert De Backer (37) als vaste analisten.

Er blijft echter genoeg plaats op televisie voor Eddy Planckaert. Zo ging vorige week het nieuwste seizoen van de succesvolle realityreeks Château Planckaert nog van start.

Karl Vannieuwkerke vervangt Michel Wuyts als commentator tijdens de grote eendagswedstrijden en zal daarom niet meer te zien zijn aan de interviewtafel.

LEES OOK. Overál ontploffingsgevaar: door het wegvallen van de Molenberg is in de Omloop Het Nieuwsblad dé poort van de finale zoek

LEES OOK. Eddy en Christa Planckaert geven een rondleiding door hun chateau: “Van hieruit heb je een schoon zicht op de Melkweg”

LEES OOK. Eddy Planckaert over ongeval waardoor vader stierf: “Mijn pa daar zo zien liggen...”

Aangeboden door onze partners

Lees ook