Zware ochtendspits in Antwerpen door gekantelde vrachtwagen: rijweg pas na acht uur versperring vrijgemaakt

Het is een zeer moeilijke ochtendspits in Antwerpen. Na een ongeval met een vrachtwagen was de aansluiting van de E19 naar de ring richting Gent sinds 1 uur versperd en de rijweg kon uiteindelijk maar iets na 9 uur weer vrijgemaakt worden. Daarbovenop veroorzaakte een ander ongeval in de richting van Nederland nog extra hinder.

mtmBron: BELGA

Rond 1 uur kantelde de vrachtwagen net voorbij de Craeybeckxtunnel richting Gent. Het ongeval veroorzaakte problemen op zowel de E19, waar het verkeer stilviel ter hoogte van Wilrijk, als op de Antwerpse ring richting Nederland. “Heel wat verkeer vanop de E19 probeert toch richting de Kennedytunnel te rijden door eerst even richting Nederland te rijden en dan in Borgerhout de afrit te nemen en meteen weer de oprit richting Gent”, zo liet Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum woensdagochtend weten. “We zien daar vooral veel vrachtverkeer, dat normaal gezien niets te zoeken heeft op de afrit Borgerhout. Dat veroorzaakt veel hinder rond het complex Borgerhout en in Berchem.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lading van 30 ton

De vrachtwagen was geladen met 30 ton aan dozen met plastic zakken. Het duurde uren voor de lading - met de hand - overgeladen was. Iets voor 8 uur kon de vrachtwagen worden rechtgetrokken, maar omdat ook de vangrail nog geraakt bleek en er nog een inspectie nodig was, kon de rijweg uiteindelijk maar iets na 9 uur volledig worden vrijgemaakt.

De operatie werd de afgelopen nacht ook nog bemoeilijkt toen een auto op een signalisatievoertuig botste. Daarbij vielen gelukkig geen gewonden.

Extra hinder

Bovendien gebeurde er rond 7.45 uur ook op de lus van de Craeybeckxtunnel richting Nederland nog een aanrijding, waardoor de linkerrijstrook er tijdelijk versperd was. Het fileleed op de E19 werd er alleen maar groter door, aangezien er nauwelijks nog uitwijkmogelijkheden waren.

Het Verkeerscentrum raadt over langere afstand vanuit Brussel richting Antwerpen nog steeds de A12 aan als alternatief.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten