‘Boer zkt vrouw’ onthult gezichten, en doet wel erg denken aan… ‘Blind getrouwd’

‘Boer zkt vrouw’ keer volgende week terug op VTM. De mysterieuze boeren en boerin laten voor het eerst hun gezicht zien. 

‘Boer zkt vrouw’ keer volgende week terug op VTM. De mysterieuze boeren en boerin laten voor het eerst hun gezicht zien. ©  DPG Media

Al in de lente van 2021 werd een nieuw seizoen van 'Boer zkt vrouw’ aangekondigd. Dat zou er anders uitzien dan normaal, met vier boeren en een boerin die hun gezicht niet lieten zien. Geïnteresseerde vrijgezellen moesten afgaan op vage foto’s en een geschreven portret. Vanaf volgende week krijgt Vlaanderen eindelijk de gezichten van de mystery guests te zien.

Wout Desmytere

Trouwe kijkers hebben even moeten wachten op het veertiende seizoen van Boer zkt vrouw. Presentatrice Dina Tersago (43) stelde de deelnemers al voor in mei 2021. En net voor de opnames diezelfde zomer van start zouden gaan, gaf één boer verstek. De 25-jarige groentenboer Tomas had zijn hart verpand aan een dame die hij ontmoet had in een bloemenwinkel.

De productie moest dus in allerijl op zoek naar een nieuwe boer, waardoor de opnames uitliepen. Volgende week gaat het nieuwe seizoen dan toch van start. Niet op maandagavond zoals de vorige seizoenen, maar op – de in televisieland felbegeerde – zondagavond. Wel krijgen we nog niet alle gezichten te zien. Enkel William (25), die als een echte cowboy op een ranch met paarden en stieren woont, en melkveehouder Elien (26) tonen hun ware identiteit.

Melkveehouder Elien leeft voor haar bedrijf, maar heeft ook oog voor het leven naast de boerderij. 

Melkveehouder Elien leeft voor haar bedrijf, maar heeft ook oog voor het leven naast de boerderij. ©  DPG Media

‘Blind getrouwd’ achterna

Een kleine opfrisser: Elien droomde er altijd van om iemand op een fuif tegen het lijf te lopen. Dat is intussen nog steeds niet gebeurd en dus waagt ze haar kans via het programma. Haar bedrijf is haar grote passie, wat een relatie niet eenvoudig maakt. Al heeft ze ook oog voor het leven naast de boerderij: ze is sociaal en zet graag een stapje in de wereld met haar vrienden.

William is dan weer op zoek naar iemand die niet bang is voor wat avontuur. Of, zoals hij het zelf zegt: “Iemand die uit haar comfortzone wil stappen, iemand die openminded is, en dus nieuwe dingen wil leren en ontdekken.”

Cowboy William is op zoek naar iemand met zin voor avontuur. 

Cowboy William is op zoek naar iemand met zin voor avontuur. ©  DPG Media

Aardappelboer Kim (30), geitenboer Harry (45) en melkveehouder Cyriel (45) – de invaller voor Tomas – komen pas in de tweede aflevering aan bod. ‘Kan je verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt gezien?’ is dit seizoen de hamvraag. VTM doet intussen geen moeite meer om de vergelijking met Blind getrouwd uit de weg te gaan. Het seizoen kreeg zelfs de ondertitel ‘Blind verliefd’ mee.

Aangeboden door onze partners

Lees ook