Red Lions Alexander Hendrickx en Sebastien Dockier blijven tot de Spelen van 2024 in Nederland actief

 ©  BELGA

Alexander Hendrickx heeft donderdag zijn contract bij de Nederlandse topclub Pinoké met twee jaar verlengd. De 28-jarige verdediger, een strafschopspecialist en één van de sterspelers van de Red Lions, blijft zo tot en met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs in Amsterdamse loondienst spelen. Met Sebastien Dockier verlengde ook een tweede Belgische hockeyinternational zijn contract bij de club. De 32-jarige aanvaller is de huidige topscorer in de Eredivisie met 17 goals.

Bron: BELGA

“We zijn heel verheugd dat Seb en Alex de komende 2 jaar de kleuren van Pinoké zullen dragen”, zei Balder Bomans, commissaris tophockey van Pinoké, in een eerste reactie. “Alex hoort al jaren bij de absolute top van de wereld en wij kijken er naar uit met hem de volgende stap te maken in de ontwikkeling van tophockey Pinoké, structureel meedoen om de Play-Offs. Daarnaast levert hij met zijn aanwezigheid vanzelfsprekend een significante bijdrage aan de ontwikkeling van onze talentvolle spelersgroep en aankomende talenten.” 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hendrickx en Dockier reageerden vanuit Barcelona, waar het team momenteel op trainingskamp is, verheugd. “Pinoké is een prachtige, warme club waar wij met veel plezier al 4 jaar deel van uitmaken. We hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren en kijken er naar uit om de volgende stap te zetten in onze ontwikkeling en ambities.”

Hendrickx speelt bij Pinoké sinds het seizoen 2018-2019 en werd vorig seizoen topschutter van de Hoofdklasse, Dockier kwam er in de zomer van 2020 bij. Het Belgische duo werd afgelopen zomer met de Red Lions olympisch kampioen in Tokio.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten