Beverland opent in Maaseik: grootste speeltuin van Vlaanderen

Maaseik -

In april opent kinderpretpark Beverland in de vroegere schaatshal. Met 16.000 m2 aan speeltuigen, attracties en trampolines wordt het de grootste speeltuin van Vlaanderen. “Dit is goed voor Maaseik en heel de regio”, zegt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld).

Beau Melders & Mark Dreesen

Er wordt volop gewerkt in de oude schaatshal van Maaseik. Binnenkort opent daar het kinderpretpark Beverland. Eigenaars Tinne Verdonck en Jurgen Bevers beloven een heus speelparadijs voor kinderen tot en met 14 jaar oud. De twee hebben al 16 jaar ervaring met Mega Speelstad in het Antwerpse Wechelderzande. “We hopen in de Paasvakantie de eerste kindjes te ontvangen.”

Botsauto’s en mini-achtbanen

Kinderen kunnen zich binnen uitleven op klimrekken, glijbanen en trampolines. Daarnaast zijn er zestal mechanische attracties, zoals botsauto’s, draaimolens en een mini-achtbaan. Ook buiten valt er heel wat te beleven. “Daar komt een groot springkussen, een treintje, een hoge klimvulkaan en andere uitdagende speeltoestellen”, zeggen de twee. “Voor de kleinsten zijn er aparte speelzones zodat ze niet onder de voeten worden gelopen.”

(Lees verder onder de foto’s)

Met 16.000 m2 aan speeltuigen, attracties en trampolines wordt het de grootste speeltuin van Vlaanderen. 

Met 16.000 m2 aan speeltuigen, attracties en trampolines wordt het de grootste speeltuin van Vlaanderen. © Dick Demey

 

 ©  Dick Demey

 

 ©  Dick Demey

De ouders kunnen zich ontspannen in het horecagedeelte of op het terras buiten. “We hebben gezorgd voor een gezellig horecagedeelte”, zegt Tinne. “Er zal van alles te eten zijn: van stoofvlees en vidé tot pasta’s en salades. Dat kan zowel binnen als buiten. Weer of geen weer, in Beverland zal het altijd feest zijn.”

Zonnepanelen

Het kinderpretpark wil zo duurzaam mogelijk zijn. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen. “Als het zonnig is, kunnen we volledig daarop draaien”, zegt Jurgen. “Daarnaast hebben we de nieuwste warmtepompen en vloerverwarming. Met corona in gedachten hebben we ook geïnvesteerd in een modern ventilatiesysteem. Dat wordt automatisch geregeld via de CO2-meters in de speelhal.”

(Lees verder onder de foto’s)

 

 ©  Dick Demey

 

 ©  Dick Demey

 

 ©  Dick Demey

Beverland biedt werk aan 15 tot 20 mensen. Daarnaast wil het een dertigtal jobstudenten onder de arm nemen. “We zoeken momenteel nog heel wat mensen”, zegt Jurgen. “Geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden. We willen bewust alles zo lokaal mogelijk houden. De verantwoordelijke voor het pretpark is ook een Maaseikenaar. Voor de bouw hebben we ook bijna uitsluitend met lokale firma’s gewerkt.”

Goede invulling

Burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) is opgetogen met de nieuwe bestemming van de schaatshal. “Eindelijk is er een goede invulling gevonden. Afgelopen jaren waren er heel wat kandidaten, voornamelijk voor een feesthal. Maar we wilden echt de link met sport en recreatie behouden. We waren dan ook zeer verheugd toen Tinne en Jurgen contact met ons opnamen. Meteen ontstond een goede verstandhouding.”

Volgens Tollenaere is Beverland een mooie aanvulling op het recreatie-aanbod. “Niet alleen voor de inwoners van Maaseik, maar voor de hele regio. We hebben dan ook alles gedaan om Tinne en Jurgen te faciliteren bij de bouw. We hebben hen ook de achterliggende gronden verkocht voor de buitenspeeltuin. Dat de grootste kinderspeeltuin van Vlaanderen in Maaseik landt, is enkel een extra troef om mensen naar onze stad te halen.”

In april opent het kinderpretpark de deuren. Enkel kinderen betalen toegang, 12 euro voor de hele dag. Het park zal steeds om 19 uur sluiten.

 

 ©  Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten