Trainen met een plan: hier houd je best rekening mee als je start als fietser

We nemen je tien weken mee in een trainingsplan. We bouwen daarmee een beter sportlichaam en stomen je klaar voor een tocht van 75 km, 125 km of 150 km. Zowel voor beginners als voor gevorderden en echte experten. Zowel voor recreanten die de toch gewoon willen uitrijden, als hardrijders. Waarom een plan van tien weken? Waarom een schema met de beruchte trainingszones?

Guy Fransen

Een plan zorgt voor een beter lichaam. Je kan en mag niet alle dagen trainen. Je lichaam heeft training nodig om je beter en sterker te maken. Maar als je traint, verwond je eigenlijk je lichaam, en vooral je spieren. Die moeten kunnen herstellen. Ze worden net sterker tijdens die herstelperiode of rust.

Een plan geeft bovendien een completer lichaam, brengt variatie in je training en zegt precies wat, wanneer en waarom. Zonder plan weet je niet meer precies wanneer je welke training deed.

Een plan is voor jou persoonlijk. Elke fietser is anders, heeft een andere voorgeschiedenis, een ander doel en een andere tijdsbesteding. Een plan houdt rekening met je lichaam (jouw hartslag / power), jouw doel (75, 125 of 150 km), jouw tijd die je wekelijks hebt om te trainen.

Een trainingsplan = een beter getrainde fietser

LEES OOK. Starten met fietsen? Dan begin je het best bij het begin: kies de juiste fiets

Aangeboden door onze partners