Gentse Feesten-talkshow van Wim Claeys stopgezet: “Ik neem het niet persoonlijk”

Wim Claeys ©  fvv

Gent -

Of er iets te doen is tijdens de Gentse Feesten vernemen we komende zomer niet meer van Wim Claeys. Regionale zender AVS schrapt na vijf jaar zijn programma ‘Es ’t er iets te doen misschien?’

Sander Luyten

Sinds 2016 ontvangt de Gentse zanger en muzikant Wim Claeys elke avond van de Gentse Feesten verschillende (muzikale) gasten die iets kwamen vertellen over het gaande zijnde volksfeest. Vanaf 17 uur was het programma te bekijken op AVS en het werd herhaald tot ’s ochtends.

Claeys kreeg vrijdag het jammerlijke nieuws dat er geen budget meer is voor het programma. “Zeer spijtig, maar ik neem het niet persoonlijk. Er komt heel wat werk, volk en geld kijken en het was jaarlijks een gevecht om voldoende sponsors te vinden.”

Hoofdredacteur Lucie De Zutter van AVS bevestigt dat dit jaar wordt gezocht naar een “kostenbesparend alternatief”. “Maar wat dat is en wie dat zal presenteren, weten we nog niet. We weten nog niet eens of de Gentse Feesten doorgaan.”

Jeneverkot

Volgens Wim Claeys was de talkshow Es ’t er iets te doen misschien? vijf jaar lang de verbinding met de Gentse Feesten, “ook voor wie niet naar de Feesten kwam”. “Zeker toen de opnames plaatsvonden in de Spiegeltent in het Baudelopark, met echt publiek. Dat waren mooie tijden.”

Bisschop Luc Van Looy die ’t Vliegerke kwam spelen op zijn accordeon, Kurt Burgelman die de studio op stelten zette met een protestsong, Edmond Cocquyt jr. die zijn jeneverkot op de set sleepte. Het waren allemaal mooie en chaotische momenten die Wim Claeys niet snel zal vergeten.

Of de zanger zelf een talkshow start, daar is hij nog niet uit. “De naam heb ik bedacht dus het is een beetje mijn kindje. Ik sta open voor suggesties, maar ik heb werk genoeg tijdens de Gentse Feesten. Ik hoop vooral dat de gasten en kijkers me onthouden als een gastheer die positief in het leven staat en met veel openheid naar de verhalen heeft geluisterd.”

Aangeboden door onze partners