Paus Franciscus annuleert bezoek aan Firenze wegens hevige pijn aan knie

 

 ©  REUTERS

Wegens “felle” pijn aan de knie kan paus Franciscus (85) zondag niet naar Firenze gaan voor een ontmoeting over de mediterrane regio. Ook kan hij de vieringen voor Aswoensdag niet leiden, zo heeft het Vaticaan vrijdag meegedeeld.

Bron: BELGA

“Wegens felle kniepijn, waarvoor de dokter een langere periode van rust voor zijn been heeft voorgeschreven, kan paus Franciscus zich zondag 27 februari niet naar Firenze begeven, noch voorgaan in de vieringen van Aswoensdag 2 maart”, aldus het Vaticaan in de mededeling. 

Eind januari maakte Franciscus al gewag van een “probleem aan de knie”, dat hem had verhinderd de gelovigen te groeten aan het eind van zijn wekelijkse algemene audiëntie.

De paus moest zondag naar de hoofdstad van Toscane reizen voor het slot van een ontmoeting tussen burgemeesters en bisschoppen van het Middellandse Zeegebied rond het thema “Middellandse Zee vredesgrens”. Volgens het programma zou hij een toespraak geven, vluchtelingen ontmoeten en de mis vieren in de Basilica di Santa Croce. Het zou dit jaar de eerste reis zijn van de paus, die op 2 en 3 april op Malta verwacht wordt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten