Favoriet Tim Wellens geeft in extremis forfait voor Omloop Het Nieuwsblad, ook verkouden Sep Vanmarcke niet aan de start

 ©  BELGAIMAGE

Tim Wellens moest in laatste instantie verstek laten gaan voor de Omloop Het Nieuwsblad, de openingsklassieker van het Belgische wielerseizoen. Ook Sep Vanmarcke startte niet.

Vincent Van Genechten

De kopman van Lotto Soudal werd vrijdagavond ziek en kreeg problemen met de maag, zo liet de ploeg weten. “Na overleg met de medische staf, werd de beslissing genomen niet te starten. De UCI-regels bepalen dat hij niet vervangen mag worden.”

Het afhaken van Wellens was een aderlating voor Lotto Soudal. De 30-jarige Limburger won in het prille seizoensbegin al twee keer, de Trofeo Serra de Tramuntana en een etappe in de Tour des Alpes Maritimes et du Var, en werd beschouwd als een van de favorieten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het is natuurlijk heel vervelend en balen dat Tim Wellens deze nacht ziek is geworden. Door het UCI-reglement kunnen we ook niemand anders inzetten. We moeten het dus met zes trachten te regelen. We verliezen met Tim Wellens onze spits, om het in voetbaltermen te zeggen. Wellens is altijd een belangrijke pion in onze ploeg. Wij moeten het vandaag evenwel stellen zonder hem. De zes resterende renners zijn goed, we hebben een sterk geheel aan de start”, reageerde sportdirecteur Nikolas Maes voor de koers. “We gaan de rolverdelingen herbekijken en herschikken nu wij met een mannetje minder moeten starten. Het zal aanpassen worden maar met deze kern mag dat niet al te veel problemen opleveren.” Uiteindelijk eindigde Victor Campenaerts knap vijfde.

 ©  BELGA

Ook verkouden Sep Vanmarcke start niet

Sep Vanmarcke geeft in extremis forfait voor de Omloop Het Nieuwsblad, de Belgische openingsklassieker die hij in 2012 won. De renner van Israel - Premier Tech heeft last van een verkoudheid.

“Nadat hij vannacht last kreeg van een pijnlijke keel en zich vanmorgen geen 100 procent voelde, heeft Sep samen met de medische staf besloten dat het beter is te focussen op herstel om de toekomstige wedstrijden niet te hypothekeren”, meldt Vanmarckes ploeg.

De 33-jarige Vanmarcke won de Omloop precies tien jaar geleden door in de sprint Tom Boonen en de Spanjaard Juan Antonio Flecha te verslaan. Daarna haalde hij nog drie keer het podium. Zowel in 2017, 2018 als vorig jaar (achter de Italiaan Davide Ballerini en de Brit Jake Stewart) werd hij derde.

Nog een man die niet start: Nils Eekhoff. De Nederlander van Team DSM legde een positieve coronatest af en mag dus niet starten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten