Zege voor McNulty, Vansevenant knap tweede in Faun-Ardèche Classic

Nog maar eens een knappe prestatie van Mauri Vansevenant. 

Nog maar eens een knappe prestatie van Mauri Vansevenant. ©  Wout Beel/Deceuninck-QuickStep

Brandon McNulty (UAE Team Emirates) heeft zaterdag de Faun-Ardèche Classic  (Fra/1.Pro) gewonnen. De Amerikaan soleerde na 168,6 km in Guilherand-Granges naar de zege. Mauri Vansevenant finishte als tweede.

Bron: BELGA

Met Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Julian Alaphilippe kon de organisatie rekenen op de aanwezigheid van enkele toppers in deze heuvelklassieker. Nadat de vroege vluchters: Bruno Armirail, Jérémy Cabot en Mathias Le Turnier werden opgeraapt, barstte de finale los, al hadden Alaphilippe en Roglic wel al even aan de boom geschud en was het peloton stevig uitgedund.

Weg met vier 

Op de Saint Romain de Lerps, 6,3 km aan 7%, trok Sepp Kuss in de aanval, hij kreeg gezelschap van onder meer Mauri Vansevenant, Clément Champoussin en Brandon McNulty. Die laatste twijfelde niet en zette door. Hij rondde de top met een bonus van 15 seconden en zette door. De groep met Roglic en Alaphilippe volgde al op een halve minuut van McNulty.

De Amerikaan verzwakte niet en soleerde naar de zege. Vansevenant won driekwart minuut later de sprint om plek twee van Sepp Kuss. McNulty volgt op de erelijst David Gaudu op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten