Week na The Ride loopt nu andere attractie vast in Plopsaland: 10 mensen zaten vast, The Ride morgen terug open

De attractie The Ride To Happiness is na een week onderzoek terug vrijgegeven en heropent zondag.  

De attractie The Ride To Happiness is na een week onderzoek terug vrijgegeven en heropent zondag.  © jhm

De Panne -

Exact een week nadat de topattractie The Ride To Happiness by Tomorrowland vastliep in Plopsaland, viel zaterdagmiddag alweer een attractie stil op grote hoogte. Deze keer zaten 10 mensen even vast in de Nachtwacht-Flyer. Het incident kon snel opgelost worden. “Voor fans van The Ride is er goed nieuws: die gaat morgen terug open”, zegt Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof.

Het is niet meer dan een stom toeval maar exact een week nadat de achtbaan The Ride To Happiness vastliep in Plopsaland De Panne liep zaterdagmiddag alweer een attractie vast. Vorige week zaterdag rond 17.15 uur liep The Ride vast op het hoogste punt van de baan, zo’n 34 meter boven de grond. Negen mensen zaten zo vast in de karretjes. Er kwam een heuse reddingsoperatie aan te pas om hen te redden. Dat gebeurde met behulp van een telescoopkraan. De bezoekers, allemaal jongeren, konden pas nu uren bevrijd worden. Ze raakten wat onderkoeld maar bleven ongedeerd. Sinds de feiten was The Ride gesloten voor onderzoek. 

LEES OOK. Waarom het meer dan zes uur duurde voor de inzittenden uit vastgelopen attractie in Plopsaland gered konden worden

Nachtwachtflyer vast

Vandaag, eveneens rond 17 uur, liep opnieuw een attractie vast in Plopsaland. Deze keer ging het om de Nachtwacht-Flyer, voorheen de ROXflyer. Tijdens het afdalen bleef de centrale gondel steken op grote hoogte. Tien personen die zich op dat moment in de attractie bevonden moesten zo even langer van het uitzicht genieten. “De flyer ging om een onbekende reden in storing”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsaland. “Deze attractie kan vervolgens manueel naar beneden gelaten worden. In totaal zaten de mensen hooguit tien minuutjes even vast.” Met een totale hoogte van 67 meter is de Nachtwacht-Flyer de hoogste attractie van het park. Wat het probleem was, is niet duidelijk maar het is niet de eerste keer dat de Nachtwacht-flyer, gebouwd in 2006, blijft haperen. Tot nu toe was dat wel telkens voor korte duur.

The Ride morgen terug open

Goed nieuws is er wel voor de achtbaanfanaten. De topattractie The Ride To Happinnes by Tomorrowland gaat morgen terug open, een week na het defect. “De attractie werd gisteren terug vrijgegeven door het parket”, zegt Van den Kerkhof. “Zaterdag hebben we verschillende testritten uitgevoerd met trein 1. Trein 2 is de trein die vastgelopen is en die blijft buiten gebruik. Uit loggegevens bleek dat de trein de maximale snelheid niet haalt maar het blijft onduidelijk waarom. Trein 1 doet dat wel. De wind van vorig weekend was dus zeker niet de oorzaak. Intussen werd de trein en de hele attractie gekeurd door TÜV en door fabrikant MACK Rides. Ze kan morgen dus terug openen.” Dat is bijzonder goed nieuws voor deze krokusvakantie en pretparkfanaten. Omdat er maar een trein beschikbaar is moeten die wellicht wat meer geduld oefenen.

LEES OOK. Tristan (17) zat urenlang op attractie in Plopsaland, in regen en wind: “Tijd vloog voorbij”

Jelle Houwen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten