Christian Eriksen is weer voetballer, Deen krijgt een staande ovatie bij zijn rentree: “Een heerlijk gevoel”

 

 ©  REUTERS

Christian Eriksen mag zich weer voetballer noemen. De Deen maakte zijn officiële wederoptreden op de voetbalvelden nadat hij afgelopen zomer na een hartaanval werd afgevoerd op het EK. Eriksen viel bij de rust in bij Brentford, maar kon niet voorkomen dat zijn team verloor tegen Newcastle (0-2).

Jens Jacobs, Belga

Nadat Christian Eriksen afgelopen zomer op het EK voetbal werd afgevoerd na een hartaanval, was ook meteen zijn verhaal bij Inter geschreven. Eriksen liet eind vorig jaar zijn contract daar ontbinden omdat hij niet met een defibrillator mag voetballen in Italië. Hij trainde even mee met Jong Ajax en tekende vervolgens een contract bij Brentford. Eriksen speelde eerder in de Premier League bij Tottenham Hotspur, waar hij zijn beste dagen als voetballer kende.

Eriksen maakte nog geen officiële minuten voor zijn nieuwe club. Daar bracht coach Thomas Frank zaterdag verandering in. In de wedstrijd tegen Newcastle bracht hij de Deen bij de rust in. Eriksen kreeg spontaan een staande ovatie van de supporters.

De Deen kon echter niet voorkomen dat Brentford de drie punten niet thuis kon houden. Eriksen en Brentford zien zo Newcastle over zich springen in de stand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eriksen: “Na alles wat ik heb meegemaakt, is dit een heerlijk gevoel”

Christian Eriksen was ondanks de nederlaag toch tevreden. “Als je het resultaat wegneemt, ben ik een gelukkig man”, zei de Deen. “Na alles wat ik heb meegemaakt, is dit een heerlijk gevoel. Ik ben weer terug. Iedereen was hier: mijn ouders, mijn kinderen, mijn schoonmoeder en enkele artsen die mij hebben geholpen. Wat zij hebben meegemaakt, is nog zwaarder dan wat ik heb meegemaakt.”

De 30-jarige Eriksen kon tijdens zijn invalbeurt niet helemaal verbergen dat hij wedstrijdritme mist. “Ik moet mijn balgevoel nog wat terugkrijgen”, erkende hij. “Maar ik ga er alles aan doen om Brentford in de Premier League te houden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten