Eigenaar Roman Abramovich zet stap opzij bij Chelsea: “Beslissing is in het belang van de club”

 ©  EPA-EFE

Eigenaar Roman Abramovich zet na bijna 20 jaar een stap opzij bij Chelsea. Dat maakte de club bekend via een persbericht. Er hangen in Engeland sancties boven zijn hoofd omwille van zijn goede banden met Russisch president Vladimir Poetin.

Jens Jacobs

LEES OOK.Zorgt Russische invasie in Oekraïne voor einde van Roman Abramovich bij Chelsea?

Roman Abramovich zet een stap opzij bij Chelsea. De Rus is sinds 2003 eigenaar van de club, maar draagt het toezicht nu over aan de liefdadigheidsstichting achter The Blues. “Ik heb altijd beslissingen genomen in het belang van de club. Ik blijf mij inzetten voor deze waarden. Daarom draag ik vandaag het toezicht en de zorg voor Chelsea FC over aan beheerders van de liefdadigheidsstichting van de club”, aldus Abramovich. “Ik denk dat ze momenteel in de beste positie verkeren om de belangen van de club, spelers, staf en fans te behartigen.”

Abramovich kwam de voorbije dagen in het oog van de storm terecht nadat duidelijk werd dat hij goede banden onderhoudt met Russisch president Vladimir Poetin. Om die reden hangen er ook sancties boven het hoofd van de Rus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Is Poetins plan mislukt? “Zou niet eerste keer zijn dat Russische legerleiding té zegezeker in conflict stapt”

LEES OOK. Zelfs België kan doelwit worden van Poetin: dit zijn de zes mogelijke scenario’s

LEES OOK. Russen dreigen ISS op Europa te laten neerstorten als antwoord op Westerse sancties

LEES OOK. “Nucleaire sanctie” tegen Rusland komt er: wat is Swift en waarom zal dat Poetin zo’n pijn doen?

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten