Demi Vollering in tranen nadat ze sprint verliest in Omloop Het Nieuwsblad: “Ik wilde zo graag winnen voor Amy”

Demi Vollering was na afloop van de Omloop Het Nieuwsblad in tranen. Die betroffen niet haar tweede plaats achter Annemiek van Vleuten.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

De 25-jarige wielrenster van SD Worx raakte voor de camera van Sporza geëmotioneerd toen ze vertelde over Amy Pieters, haar ploeggenote die bij een val tijdens een training ernstig hersenletsel heeft opgelopen en al meer dan twee maanden in een kunstmatige coma wordt gehouden.

Vollering legde aanvankelijk uit waarom ze in de sprint Van Vleuten niet had kunnen verslaan. “Er was sprake van complete verzuring”, keek ze terug op de verloren sprint.o

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Om vervolgens in gedachten naar Pieters te gaan, die de koers in 2014 had gewonnen. “We hadden willen winnen voor Amy. Je mist haar hier heel erg en eigenlijk mis je haar met alles”, zei de geëmotioneerde Vollering.

Movistar-renster Van Vleuten droeg vorige week in een wedstrijd in Spanje nog de boodschap ’stay strong, Amy’, op haar arm. “Net als haar ploeggenoten denken wij er ook elke dag aan. Dit was echt een wedstrijd voor Amy”, sprak ze.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten