Gewelddadig incident gefilmd: politiekantoor in brand gestoken met molotovcocktails na uit de hand gelopen arrestatie

© rr

Het Brusselse hoofdcommissariaat van Sint-Jans-Molenbeek is maandagavond aangevallen met molotovcocktails. Het incident werd gefilmd.

Annelies Baeten en Dirk CoosemansBron: eigen berichtgeving, belga

Op beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe rond 21.45 uur minstens twee daders, van wie een op een step, een molotovcocktail gooien naar de toegangsdeur van het commissariaat en enkele wagens proberen in brand te steken. Er zijn verschillende kleine explosies te zien.

“Er zijn bij het incident geen gewonden gevallen”, zegt Sarah Durant, woordvoerster van het Brusselse parket. “De toegangsdeur van het commissariaat is wel licht beschadigd en enkele wagens, waarvan ook de ruiten werden ingeslagen, liepen ook schade op. Er is vanzelfsprekend een onderzoek geopend naar de feiten.” Ook de auto van een onfortuinlijke man die toevallig nog een aangifte wilde komen doen moest eraan geloven.

Uit de hand gelopen arrestatie

De aanval is volgens politiebronnen het gevolg van een uit de hand gelopen arrestatie in een drugsdossier eerder op de avond. Het zou daarin gaan om twee rivaliserende drugsbendes die goed gekend zijn bij het gerecht. Volgens onze informatie kon geen van de aanvallers worden opgepakt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten