Dries Van Noten in je handtas voor 69 euro: ontwerper lanceert beautylijn

 ©  Chris Van Rompaey

De Belgische ontwerper Dries Van Noten brengt op 2 maart een beautylijn uit, die bestaat uit tien genderfluïde parfums en 30 navulbare lippenstiften.

Lai-Wah Chong

Dries Van Noten (63) lanceert morgen zijn allereerste beautylijn. “Ik zei dat ik een rozenparfum wilde dat een soort vuistslag gaf. Geen lief, mooi, vrouwelijk iets”, zegt de ontwerper over de nieuwe lijn in een interview in Vogue. “Het moest iets zijn dat ook mannen makkelijk konden dragen. Dat was een beetje het idee van hoe we zijn begonnen.”

Aardbeien met roze peper

Een geur uit de collectie is Raving bijvoorbeeld Raving rose, een intense geur die de bloem combineert met roze en zwarte peper en is geïnspireerd op de Franse traditie om peper op aardbeien te strooien. Wat Van Noten absoluut niet wilde waren gemakkelijke en simpele parfums. ”Ik vind dat er al zoveel op de markt is. Het idee was dat elk parfum echt een verhaal vertelt – in mijn mode ben ik ook een verhalenverteller.” Van Noten haalde inspiratie voor de parfums in eigen hof. De ontwerper woont op een prachtig landgoed in Lier, met een gigantische tuin vol bloemen.

30 lippenstiften

Van Noten ontwierp ook een selectie van maar liefst 30 glanzende, satijnachtige en matte lippenstiften. Er zullen regelmatig limited editions aan de collectie worden toegevoegd in uitzonderlijke kleuren als donkergroen en intens, donkerpaars. Leuk (en ecologisch!) aan de lippenstiften is dat ze in een herbruikbare verpakking komen. De designs op de kokers zijn de typische Van Noten-prints: echte hebbedingen dus.

Naast parfums en lippenstift bevat de collectie ook handcrèmes en accessoires, zoals een kam. De collectie zal online te koop zijn en in geselecteerde Dries Van Noten-boetieks. Prijzen gaan van 40 euro voor een handcrème naar 69 euro voor lipstick tot 220 euro voor de parfums.

DriesVanNoten.com.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners