Koen De Graeve en Peter Van den Begin starten opnames tweede seizoen van ‘De twaalf: de Assepoestermoord’

Koen De Graeve en Peter Van den Begin overleggen in de gevangenis. © eyeworks 

De opnamen van De twaalf: de Assepoestermoord zijn gestart met scènes in de gevangenis waarin beschuldigde Koen De Graeve bezoek krijgt van zijn advocaat, Peter Van den Begin.

In het tweede seizoen van De twaalf moet opnieuw een volksjury van twaalf burgers oordelen over schuld of onschuld in een assisenproces. Anton Bergman (Koen De Graeve) en zijn dochter Julie (Louisa Peeters, de dochter van An Miller en Filip Peeters) worden aangeklaagd voor de moord op Marianne Coens (Katrien Deruysscher), partner van Anton en stiefmoeder van Julie. Toch beweert Julie alleen gehandeld te hebben, terwijl Anton zijn onschuld uitschreeuwt. Het parket is er evenwel van overtuigd dat Julie haar vader beschermt en dat ze de moord met zijn tweeën beraamden.

De eerste reeks, De twaalf: de milleniummoord, haalde in ons land hoge kijkcijfers en deed het ook internationaal uitstekend. Het tweede seizoen zal eveneens wereldwijd worden aangeboden. Wanneer De Assepoestermoord op Eén wordt uitgezonden, staat nog niet vast.

LEES OOK. Strafpleiters over hoe ‘De Twaalf’ minder fictie is dan je denkt: “Ik bezocht hem in de gevangenis en zei: ‘Je hebt het wel gedaan, hè’”

(jdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook