Rellen bij ontruiming tentenkamp van tegenstanders coronabeleid in Nieuw-Zeeland

 

 ©  AFP

In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington zijn woensdag rellen uitgebroken toen de politie een tentenkamp wilde ontruimen van mensen die protesteren tegen de vaccinatieplicht. Dat melden de lokale media.

jvhBron: BELGA

De politie heeft woensdagmorgen honderden agenten ingezet tegen de actievoerders, die al 23 dagen voor het parlementsgebouw in Wellington verblijven. De agenten gebruikten onder meer waterkanonnen en pepperspray om de demonstranten uiteen te drijven. De actievoerders spoten brandapparaten leeg in de richting van de politiemensen en bekogelden hen met voorwerpen. Ze staken ook tenten in brand. Minstens drie agenten raakten gewond. Volgens de politie werden er 38 manifestanten opgepakt.

Politiecommissaris Andrew Coster zegt dat het protest de voorbije dagen steeds meer tot ongerustheid leidde. “We zijn bezorgd geworden omdat de mensen met goede bedoelingen intussen in de minderheid lijken, in vergelijking met degenen die bereid zijn geweld te gebruiken.”

De actievoerders, die zich lieten inspireren door de zogenaamde “vrijheidskonvooien” in Canada, verzetten zich tegen de vaccinatieregels in Nieuw-Zeeland. Vaccinatie tegen Covid-19 is er onder meer verplicht voor mensen die in de gezondheidszorg, bij de ordediensten en in het onderwijs werken. Wie weigert, riskeert ontslag. Een vaccinatiecertificaat moet ook voorgelegd worden in de restaurants, bij sportevenementen en religieuze diensten.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten