Russisch oppositieleider Navalny vanuit gevangenis: “Poetin is Rusland niet. Laat ons tegen de oorlog vechten”

Archiefbeeld ©  REUTERS

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny roept de Russen vanuit de gevangenis via Twitter op om massaal te protesteren tegen de invasie van Oekraïne. “Poetin is Rusland niet. Als er iets is waar Rusland op dit moment trots op kan zijn, dan is het op de 6.824 mensen die vastzitten omdat ze op straat zijn gekomen tegen de oorlog.”

jvh

Navalny roept de Russen, niet alleen in Rusland en Wit-Rusland maar ook elders in de wereld, op om elke weekdag te protesteren tegen de Russische invasie van Oekraïne op de belangrijkste stadspleinen en aan Russische ambassades, en om dat in het weekend telkens om 14 uur te doen.

“Laten we geen natie van bange stille mensen worden. Of van lafaards die doen alsof ze de agressieve oorlog tegen Oekraïne, gestart door onze duidelijk gek geworden tsaar, niet merken”, zegt Navalny. “Poetin is Rusland niet. Als er iets is waar we in Rusland trots op kunnen zijn, is het op die 6.824 mensen die werden opgepakt omdat ze - zonder enige oproep - de straten bezet hebben met protestborden tegen de oorlog.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten