Persstop in zaak van Dave De Kock op vraag van onderzoeksrechter

 

 ©  Petra urban

De advocaat van Dave De Kock, de hoofdverdachte in de zaak van de ontvoering van en de moord op de vierjarige Dean Verberckmoes, mag voorlopig geen verklaringen meer afleggen in de pers. Dat bevestigt meester Peter Verpoorten zelf.

De 35-jarige De Kock zat in Nederland in de cel voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de kleuter. Dinsdagochtend werd De Kock tot aan de Nederlandse grens gebracht, om naar de politie van Beveren te worden gebracht. Dinsdagmiddag werd hij door de politie van Beveren verhoord. De Kock zou woensdag in Dendermonde worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zou beslissen in welke gevangenis hij zou verblijven.

Maar het parket-generaal gaf dinsdag al te kennen dat er op uitdrukkelijke vraag van de onderzoeksrechter niks verklaard mocht worden in de pers. Woensdag kreeg advocaat Verpoorten dezelfde vraag. “Op uitdrukkelijke vraag van de onderzoeksrechter werd aan alle partijen gevraagd om voorlopig geen vragen meer te beantwoorden”, aldus meester Verpoorten. De Kock blijft dus naar alle waarschijnlijkheid in de cel. Waar hij is opgesloten en wanneer hij voor de raadkamer zal worden voorgeleid, is nog onduidelijk.

Het lichaam van Dean Verberckmoes werd op 17 januari gevonden ter hoogte van Neeltje Jans, in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock werd eerder die dag opgepakt in Meerkerk, in de Nederlandse provincie Utrecht. De onderzoeksrechter in Dendermonde vroeg zijn overlevering, die de Internationale Rechtshulpkamer in Amsterdam vorige week toestond.

De overlevering moest binnen tien werkdagen uitgevoerd worden, maar Nederland en België wilden sneller werken zodat De Kock en zijn vriendin R. W. met elkaar geconfronteerd zouden kunnen worden. R. W. is ook aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol gespeeld heeft de dood van de jongen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten