Zaakvoerder René Lepers heropent Proxy Delhaize op verjaardag: “Mooi cadeau, maar puur toeval”

Exact op zijn 51ste verjaardag heropende zaakvoerder René Lepers donderdag de lokale Proxy Delhaize in een gloednieuw pand op de Koningsbaan. 

Exact op zijn 51ste verjaardag heropende zaakvoerder René Lepers donderdag de lokale Proxy Delhaize in een gloednieuw pand op de Koningsbaan. ©  Dirk Vertommen

Beerzel, Grasheide -

Dubbel feest in Beerzel (Putte): exact op zijn 51ste verjaardag heropende zaakvoerder René Lepers er donderdag de lokale Proxy Delhaize in een gloednieuw pand op de Koningsbaan. De eerste klanten deelden vanaf 17u mee in de feestvreugde en werden getrakteerd op een hapje, een drankje en heel wat randanimatie.

Kristof Van Rompaey

LEES OOK.Grasheide valt opnieuw zonder supermarkt: “Hopelijk kunnen we houden wat we nog wél hebben”

René Lepers en zijn echtgenote Sonja Van Dongen begonnen veertien jaar geleden met hun Proxy Delhaize in Beerzel. “We vestigden ons toen in een bestaand supermarktpand, maar dat was nu echt helemaal tot op het bot versleten”, zegt René. “Een nieuwbouw zetten, was een absolute noodzaak. De winkel is nu een kleine duizend vierkante meter groot, een heel klein beetje groter dan vroeger. We blijven ons dus positioneren als een echte buurtwinkel.”

Tijdens de werkzaamheden op het terrein in Beerzel opende de supermarkt in juni van vorig jaar een tijdelijke winkel in de voormalige Aldi van Grasheide (Putte). Eind vorige maand trokken René en Sonja er de deur achter zich dicht om weer naar Beerzel te verhuizen. “De werkzaamheden zaten perfect op schema”, zegt René. “In Grasheide begonnen we een samenwerking met Buurtslagers. Die nemen we nu mee terug naar Beerzel. We hebben ook een open bakkerij in de nieuwbouw en voor het eerst hebben we nu eigen burelen.”

Beerzelberg

Van de bestaande klanten in Beerzel kwam volgens René 20% niet mee naar Grasheide. “Wat op zich heel goed meevalt”, zegt hij. “Vanuit Grasheide hadden we in Beerzel sowieso al veel klanten. Op sociale media hoorden we al voor de opening veel reacties van mensen die superblij zijn met onze terugkeer. Tijdens hun eerste bezoek wilden we hen echt verrassen.”

De klanten deelden mee in de feestvreugde. 

De klanten deelden mee in de feestvreugde. ©  Dirk Vertommen

Meer dan ooit trekken René en Sonja nu de lokale kaart. “We werken onder meer samen met Kort’Om Leuven voor groenten en fruit”, zegt René. “Het bier van ‘t Hofbrouwerijke uit Beerzel vind je ook bij ons terug. Zo kan ik wel tientallen lokale leveranciers opnoemen. Om onze plaatselijke verbinding nog wat extra te benadrukken, brachten we binnen op een van de hoge muren een verwijzing naar Beerzelberg aan als hoogste punt van de provincie.”

Verjaardagsfeest

De supermarkt is dus weer helemaal mee met de tijd. “Niet alleen qua aanbod, maar ook koeltechnisch en wat milieunormen betreft”, zegt René. “We hebben nu veel meer koude en warme traiteursgerechten in huis, net als belegde broodjes. Het vorige gebouw leende zich daar niet toe. We bieden ook verse sushi aan en hebben een heel ruim vegetarisch assortiment. Ons devies blijft nog steeds dat we in huis halen wat de klant vraagt.”

Puts burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) mocht donderdagavond het lintje knippen. Een lokale deejay, een goochelaar en zelfs de fanfare brachten mee leven in de brouwerij. Dat het feestje meteen kon dubbelen als verjaardagsfeest voor René, is puur toeval. “Delhaize meldde dat alle werkzaamheden tegen die datum konden klaar zijn”, zegt hij. “Een onverwachts, maar heel mooi cadeau.”

 

 ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten