Danilith Nokere Koerse heeft ambitieuze plannen: “Met de vrouwenkoers willen we naar de World Tour”

Amy Pieters, die nog steeds niet bij bewustzijn  is na een val op training rond de kerstperiode, schreef vorig jaar Danilith Nokere Koerse op haar naam.  

Amy Pieters, die nog steeds niet bij bewustzijn is na een val op training rond de kerstperiode, schreef vorig jaar Danilith Nokere Koerse op haar naam.  ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Danilith Nokere Koerse wil met de vrouwenkoers op korte termijn de stap naar de World Tour zetten. Dat maakte de organisatie bekend op een persconferentie. Voor de editie van 16 maart stelde de organisatie ook al het prijzengeld van de vrouwen met de mannen gelijk.

Geert Stevens

“We dienden onze aanvraag voor het World Tourstatuut al tweemaal in maar de UCI gaf evenveel keer een negatief antwoord. Omdat er momenteel teveel Belgische wedstrijden deel uitmaken van de het hoogste niveau, kregen we als antwoord. Maar we geven niet op. Het blijft onze ambitie om met onze vrouwenkoers stappen vooruit te blijven zetten” vertelt Gil Steyvers, koersdirecteur van de vrouweneditie van Danilith Nokere Koerse. De organisatie in Nokere schakelde eerder ook al het prijzengeld van de vrouwen gelijk met de mannen. “Als je ziet dat de winnares van Parijs-Roubaix 3000 euro ontving, dan zijn wij toch verheugd dat onze laureate 7500 euro mag opstrijken. We willen vernieuwend blijven uitpakken” stelt Robrecht Bothuyne, voorzitter van het organisatiecomité.

Op 16 maart wordt de vrouwenaffiche getopt met namen als Marianne Vos, Marta Bastianelli, Grace Brown en Lotte Kopecky. Twaalf van de veertien World Tourploegen komen aan de start. Amy Pieters, de laureate van vorig jaar, is er na haar zwaar ongeval niet bij. “We willen langs deze weg onze steun aan de familie van Amy betuigen. Het is een vreemd gevoel dat ze er nu niet zal bij zijn maar we zitten met onze gedachten ongetwijfeld bij haar”.

En dan is er uiteraard ook de mannenkoers. “Hiervoor wordt het parcours aangepast naar 11 hellingen en 25 kilometer kasseienwerk. Het spektakel kan hier alleen maar goed bij varen. Tien World Tourploegen komen aan de start” stelt Rony De Sloovere, koersdirecteur bij de manneneditie. Tim Merlier krijgt een uitgelezen kans om de semi-klassieker in zijn streek een eerste keer op zijn naam te schrijven. Zijn voornaamste belagers worden Pascal Ackermann, Jordi Meeus, Florian Vermeersch, Sep Vanmarcke, Arnaud De Lie, Hugo Hofstetter, Edward Theuns, Casper Pedersen en Iljo Keisse. Fabio Jakobsen staat reserve.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten